Luskáčik a Myší kráľ

E. T. A. Hoffmann

E. T. A. Hoffmann: Rozprávková knižka Luskáčik a Myší kráľ je právom považovaná za jeden z najkrajších vianočných príbehov. Vyžaruje z nej nádherná atmosféra a tajomné čaro Vianoc. Jej podivný príbeh plný poézie, fantázie, ale aj napätia…

Typ produktu: e-kniha (čo je to e-kniha a ako nakupovať?)
Jazyk: slovensky

EPUB: áno
MOBI: nie
PDF: nie
Ako čítať e-knihy?

DRM: Adobe Content Server DRM - e-knihu je možné odomknúť len pomocou Adobe konta (typy ochrán e-kníh)

Predaj tohto titulu skončil

Popis

Rozprávková knižka Luskáčik a Myší kráľ je právom považovaná za jeden z najkrajších vianočných príbehov. Vyžaruje z nej nádherná atmosféra a tajomné čaro Vianoc. Jej podivný príbeh plný poézie, fantázie, ale aj napätia a humoru sa začína na Štedrý večer. Frico a Marienka s radostným očakávaním hádajú, čo asi nájdu večer pod stromčekom…

Marienku zo všetkých darčekov najviac zaujme čudný, z dreva vystrúhaný panáčik. Ale kto je vlastne tento tajomný panáčik v skutočnosti? A kto je sedemhlavý Myší kráľ? Aké prekážky musí Marienka prekonať? Ako jej v tom pomôže brat Frico a jeho cínoví vojačikovia? Prečo musí Marienka obetovať všetky svoje hračky? Aké ďalšie podivuhodné udalosti sa stanú v onú čarovnú noc a v nasledujúcich dňoch?

To všetko sa čitateľ dozvie z tejto knižky, ktorá je určená deťom všetkých vekových kategórií. Svojou zvláštnou obraznosťou však istotne zaujme aj dospelých: najmä tých, ktorí si ešte zachovali schopnosť dívať sa na svet detskými očami.

Rozprávka Luskáčik a Myší kráľ bola prvýkrát vydaná v roku 1816 pred Vianocami. Jej autor E. T. A. Hoffmann (1776-1822) ju pôvodne napísal pre najmladšie deti svojho priateľa, pre Fritza a Marie Hitzigovcov. Aj keď odvtedy uplynulo už takmer 200 rokov, knižka dodnes nič nestratila zo svojho čara. Dýcha z nej nádherná atmosféra Vianoc, a kto sa do nej začíta – či už je dieťaťom alebo dospelým – zažije zázrak, ktorý každý z nás čaká na Štedrý večer.

Príbeh o smelom dievčatku, ktoré si viac cení láskavosť a dobromyseľnosť než pekný vzhľad, bol už nespočetnekrát spracovaný. Jeho najznámejšou (i keď dosť voľnou) adaptáciou je balet Luskáčik, ku ktorému zložil hudbu P. I. Čajkovskij v roku 1892. Odvtedy až dodnes je neodmysliteľnou súčasťou repertoáru všetkých svetových baletných scén. Slávnostné, veľkolepé predstavenia baletu Luskáčik patria každý rok k vrcholným podujatiam vianočných sviatkov.

Na Slovensku vychádza tento krásny vianočný príbeh napísaný s nezvyčajnou predstavivosťou prvýkrát po viac než 40 rokoch.

Ďalšie informácie

Autor

Formáty

ISBN

978-80-89181-25-4

Počet strán

92

Jazyk

Pôvodný názov

Nussknacker und Mausekönig

Preklad

Dátum vydania

13. marec 2012

Rok vydania

Vydavateľstvo

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Tento produkt môžu ohodnotiť len prihlásení zákazníci, ktorí si ho kúpili.